Games

Ads

Featured

Tags

Random Posts

Recent Post

Featured

Games

Video

Most Popular
Videos

Labels

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

Popular Posts

Most Popular

24 Ekim 2016 Pazartesi

Telefon numarası kime ait nasıl öğrenebiliriz

Rehberinizde kayıtlı olmayan bir numara sizi aradı ve bu numaranın kime ait olduğunu merak mı ettiniz? Bu numarayı cep telefonu operatörünüzün ücretli olan bilinmeyen numaraları öğrenme servisini kullanarak bulma ihtimaliniz olduğu gibi herhangi bir ücret ödemeden kime ait olduğunu da bulabilme ihtimaliniz de var. İnternette ilk kez benim tarafımdan paylaşılan bu yazıda ülkemizde bilinmeyen numaraları ücretli öğrenme servislerini ve bilinmeyen bir numaranın ücretsiz olarak kime ait olduğunu nasıl öğreneceğinizi anlatacağım.
İsimden numara bulmak isterseniz sabit numaralar içinisimden numara sorgulama başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
1) FACEBOOK KULLANARAK CEP TELEFONU NUMARASININ KİME AİT OLDUĞUNU BULMAK
Bu yöntem ile sizi arayan telefon numarasını Facebook arama kutusuna yazarak bulabilirsiniz. Sizi arayan numara cep telefonunu Facebook’ta paylaşmış ise kim olduğunu öğrenebilirsiniz.

2) WHATSAPP UYGULAMASINI KULLANARAK CEP TELEFONU NUMARASININ KİME AİT OLDUĞUNU BULMAK

Bunun için cep telefonunuzun Akıllı Telefon olma özelliği bulunması gerekmekte ve WHATSAPP uygulamasını kullanıyor olmanız gerekmektedir. Kime ait olduğunu öğrenmek istediğiniz cep telefonunu öncelikle bir isim vererek telefon rehberimize kaydediyoruz. Mesela ben kaydederken “Kim Bu” diye kaydediyorum. Daha sonra WHATSAPP uygulamasında kişi listesini güncelliyorum. Eğer Kim Bu diye kaydettiğim numara burada çıkıyorsa profil resmine bakıp kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyorum. Bu yöntemi TANGO, VİBER vb. uygulamaları kullanarak ta deneyebilirsiniz.

3) GOOGLE ARAMA ÖZELLİĞİNİ KULLANARAK NUMARANIN KİME AİT OLDUĞUNU BULMAK

Google arama motorunu kullanarak bir numaranın kime ait olduğunu bulmanız zor ancak daha çok tanıtım ve reklam amaçlı kullanılan telefon numaralarını bu sayede öğrenmek mümkün. Örneğin 0850 ile başlayan bazı numaralar bankalara ait oluyor fakat hangi bankaya ait olduğunu öğrenmek için numarayı olduğu gibi Google arama kutusuna yazarak bulabilirsiniz. Yada sizi sürekli arayan 0212’li genel amaçlı kullanılan bir numaranın hangi şirkete ait olduğunu da öğrenmeniz mümkün. Bu tür şirketlerin genelde web üzerinde kayıtları bulunmaktadır.

4) CIA UYGULAMASI İLE TELEFON SORGULAMA



Cep telefonlarında Play Store yada Apple Store’dan indireceğiniz CIA programı ile de telefon numarasının kime ait olduğunu bulabilirsiniz. Ancak bu uygulama cep telefonu rehberinizi kendi veritabanına kopyalayabilir. Bu nedenle uygulamayı indirip telefondan sorgulama yapmak yerinewww.kimbunumara.com gibi web adreslerinden de sorgulama yapabilirsiniz.
Not: CIA programını yükleyen kişilerin cep telefonu rehberinde kayıtlı iseniz program ile sorgulamada o ad ile(Tayfun Yıldırım, Bakkal Hasan, Kasap Nuri vb.) görünürsünüz. CIA programının veritabanından numaranızı kaldırmak isterseniz cia programından numaramı nasıl silerim başlıklı yazıma göz atın.
Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerin %100 çalışması mümkün değildir. Bu yöntemlerin dışında cep telefonu operatörlerinin Numara Sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Tanımadığınız numaranın hat sahibi müsaade etmiş ise gsm operatörleri numaranın kime ait olduğunu bir ücret karşılığında size bildirecektir. GSM operatörlerinin bilinmeyen numaraları öğrenme servislerinizi nasıl kullanacağınızı “bilinmeyen numara sorgulama” yazımdan öğrenebilirsiniz.


Ziyaretiniz için teşekkürler...Yorumlarınızı bekliyoruz...

0 on: "Telefon numarası kime ait nasıl öğrenebiliriz"