Games

Ads

Featured

Tags

Random Posts

Recent Post

Featured

Games

Video

Most Popular
Videos

Labels

Popular Posts

Recent comments

Random Posts

Popular Posts

Most Popular

26 Ağustos 2016 Cuma

İnternet, Facebook, Twitter neden yavaşladı? (25 Ağustos 2016 internette yavaşlama)

İnternet neden yavaşladı, Facebook neden yavaşladı ve internet kesintisi mi oldu soruları an itibarıyla herkes tarafından merak ediliyor. 25 Ağustos internette yavaşlama saat 23.30'dan itibaren başladı


25 Ağustos internette yavaşlama saat 23.30 sıralarında başladı. Yaşanan internet sorunu nedeniyle Twitter, Facebook, Google ve Youtube gibi servislere erişim sıkıntısı yaşanıyor. Herkes internet neden yavaşladı, Facebook neden yavaşladı, Twitter neden yavaşladı sorularına yanıt aramaya başladı. Darbe girişimi sonrasında yaşanan internet sorunları halk arasında paniğe neden oluyor. Yaşanan internet yavaşlaması konusunda henüz net bir bilgi yok. Ancak internet erişim sorununun Türk Telekom'un yurtdışı çıkışlarında meydana gelen bir arıza nedeniyle olduğu tahmin ediliyor.

İnternet neden kesildi sorusu çeşitli platformlarda kullanıcılar tarafından dile getiriliyor. Kullanıcılar özellikle Facebook, Youtube, Twitter ve Google gibi sitelere erişmediklerini ve internetin yavaşladığından şikayet ediyorlar. Konuyla ilgili olarak BTK ya da TİB tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. İnternet yavaşlama problemi nedeniyle herhangi bir resmi açıklama yapıldığı anda sizlere aktaracağız.

VPN nedir?


Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar. Kullanıcılar VPN uygulamalarını mobil telefon ve bilgisayarlarına indirerek yasaklı sitelere giriş yapabilir.   İnternet üzerinden ücretsiz VPN programlarını bilgisayarınıza veya telefonlarınıza indirerek, Facebook ve Twitter'a kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Ancak VPN uygulaması normal internet hızınızı düşürebilir.  DNS nasıl değiştirilir? Girişi zor olan ve engellenen sitelere girmenin diğer bir yoluda DNS ayarı değiştirirerek yapılabilir. Bilgisayarınızda ağ bağlantı özelliklerine girerek DNS ayarınızı değiştirebilir ve internette Facebook ve Twitter'a erişim sağlayabilirsiniz. Ancak bazen DNS değiştirmek bir çözüm olmuyor. O yüzden VPN uygulaması kullanarak, Facebook ve Twitter'a erişim sağlayabilirsiniz.  İlk olarak bilgisayarınızın sağ alt tarafında bulunan internet sekmesine sağ tıklayarak Ağ ve Paylaşım Merkezini aç diyoruz.

Ziyaretiniz için teşekkürler...Yorumlarınızı bekliyoruz...

0 on: "İnternet, Facebook, Twitter neden yavaşladı? (25 Ağustos 2016 internette yavaşlama)"